Хандбалният „Чардафон“ стартира в новото първенство с четири поредни гостувания

Chao Shumen 115Утре започва новото първенство в мъжката „А“ Републиканска хандбална група. През сезон 2022/2023 в него ще спорят 8 отбора. От участие се оттеглиха съставите на „Пирин 64“ (Гоце Делчев) и „Локомотив“ (Мездра), но в елита се завръща трикратният шампион на страната „Фрегата“ (Бургас).

Именно на бургазлии ще гостува „Чардафон“ в първия кръг. В състава на домакините ще бъдат игралите до миналия сезон за габровският отбор Пламен Иванов, Марио Янчев, Николай Андреев и Асен Спасов. „Фрегата“ от 2014 до 2016 завоюва три поредни титли, като капитан на тима беше Христо Данаилов. Сега треньор на „Чардафон“, той стартира първенството с доста подмладен състав. В отбора останаха опитните Мирослав Денчев, Павел Данаилов и Станислав Йорданов (на снимката). Завърна се и контузения Валентин Робов, но за съжаление Пенчо Пенчев, поне до края на годината няма да може да влезне в игра. Към тях се присъединяват юношите на клуба Кристиян Колев, Виктор Петров, Тонислав Глушков, Роберто Тодоров и Александър Цвятков. Новите попълнения са Валентин Гачев и Георги Вълков, които идват от отбора на „Локомотив“ (Мездра) и плевенчаните Румен Ангелов, Кристоф Маринов и Николай Георгиев от плевенския “Полюс-ТМ“.

До петия кръг „Чардафон“ ще има само мачове навън. След визитата в Бургас, на габровския тим му предстоят гостувания в Ловеч, Българене и Добрич. Чак в последния уикенд на октомври момчетата на Христо Данаилов ще посрещнат в зала „Орловец“ шампиона „Шумен 61“. До края на есенния полусезон на тима ни му предстоят още две домакинства – на вицешампиона „Локомотив“ (ГО) и на варненския „Спартак“.