Община Габрово

Общински спортни имоти

Христо Йорданов ще води националния отбор за юноши до 18 години

Ico nacionalУправителният съвет на БФ Хандбал взе решение да назначи габровския специалист Христо Йорданов за селекционер на националния отбор за юноши до 18 години. На тази национална гарнитура предстои участие в турнира на международната федерация по хандбал IHF Trophy, който ще се проведе от 10-ти до 16-ти октомври в косовската столица Прищина.

В него ще вземат участие отборите на България, Великобритания, Албания, Грузия и домакина Косово. Победителят от надпреварата ще добие правото да участва в интерконтиненталната фаза на турнира, а първенецът от негя ще получи директно място на следващото Световно първенство за тази възраст. До момента представителният ни тим за юноши до 18 години беше воден от Йордан Димитров и Иван Радев. Съставът ни обаче се представи неубедително на Европейския шампионат в Израел това лято и щабът беше освободен.  

Треньорският пост в националния отбор не е новост за Христо Йорданов. Той вече е бил начело на мъжкия ни представителен тим и на гарнитурите за младежи до 21 години и юноши.

Наред с надпреварата при 18-годишните, в Прищина ще се проведе континенталната фаза на IHF Trophy и при младежите до 21 години. В тази възрастова група България ще спори с Андора, Великобритания, Косово и Малта. Този национален отбор също е с избрано с ново ръководство - старши треньор Илиян Василев с помощници Димитър Николов и Николай Георгиев.

    archive