Община Габрово

Общински спортни имоти

Силна игра на новото попълнение на „Чардафон“ Валентин Гачев в турнира „Тодор Хънков“

Valentin GachevПодмладеният мъжки състав на хандбалния „Чардафон“ взе участие през уикенда в традиционния хандбален турнир в памет на Тодор Хънков. Проявата събра в Бургас отборите на носителя на Купа България „Локомотив“ (ГО), „Осъм“ (Ловеч), „Добруджа“ (Добрич), „Спартак“ (Варна), „Чардафон“ и завръщащият се в елита тим на „Фрегата“ (Бургас).

В изиграните мачове много силно включване за габровския тим направи направи новото попълнение Валентин Гачев. Талантливият младежки национал пристигна при зелените от миналогодишния участник в „А“ РХГ „Локомотив“ (Мездра), който през новия сезон няма за бъде част от елитната група. Обновеният гаровски състав записа три загуби и зае 6-то място, но получи приз за най-млад отбор в турнира.

„Турнирът беше важен за нашия отбор заради големия брой напуснали състезатели. Играта, която показахме, бе типична за един млад и все още неопитен тим - на приливи и отливи. За съжаление нямаме още много време до началото на първенството, но вярвам, че нашите възможности са много по-големи от показаното в турнира. Само от нас зависи дали ще ги реализираме“, заяви оптимистично треньорът Христо Данаилов.

Осем отбора ще участват в „А“ Републиканската хандбална група през сезон 2022/2023. След няколко успешни години в редиците на най-добрите тимове в страната, ХК „Пирин-64“ от Гоце Делчев няма да вземе участие новото първенство. Решение да преустанови участие в елитната група взе и ръководството на ХК „Локомотив“ (Мездра). За сметка на това пък се завръща трикратният шампион на страната „Фрегата“ Бургас. Планирано е новото първенство да стартира в уикенда 17/18 септември.

    archive