Община Габрово

Общински спортни имоти

Три габровски момчета карат в Обиколката на България

Martin Marinov NOМартин Маринов и братята Николай и Денис Дянкови представят България в 69-тата колоездачна Обиколка на България. Турът стартира в събота в София и ще приключи на 1-ви септември в Момчилград. В рамките на 5 дни колоездачи от 3 континента и общо 20 националности ще преминат над 800 км, които са разпределени в пролог, два полуетапа и четири етапа с общ старт по разнообразно и доста трудно трасе в цяла България.

Лидерът на габровския КК “Янтра-Исполин“ Мартин Маринов е част от националния отбор на България. Останалите ни национали са Мартин Папанов, Йордан Андреев, Петър Димитров, Йордан Петров и Венцислав Венков. Братя Дянкови пък са в състава на един от останалите четири български тима в Обиколката – „Долчини-Верея“.

По еднокилометровото трасе около храм-паметника "Св. Александър Невски" в пролога на състезанието Николай Дянков даде 32-ро време, Денис Дянков – 62-ро, а Мартин Маринов – 90-то.

Днес се проведе първият етап от София до Пловдив (177 км), а утре е етапът Граф Игнатиево – Троян (106 км).

След като през миналата година беше финален град на Обиколката, Габрово ще бъде част и от тазгодишното издание на тура - на 30-ти август в разделения на две 3-ти етап. Полуетап 3А е от Троян до Габрово с дължина от 72 километра и ще започне пред сградата на Община Троян в 9:15 часа. Финалът пред Община Габрово се очаква да бъде между 10.45 и 11.00. Премиен спринт ще има в село Градница.

300790546 468036711987945 6770268521374638486 n

„За Габрово е чест, че за поредна година градът ни ще бъде част от Международната колоездачна обиколка на България. Не случайно Габрово по традиция присъства в маршрута на състезанието като етапен, а през миналата година и като финален град. Оттук са тръгнали емблематични имена в българското колоездене, които остават в историята на този спорт в България като Никола Ненов – Буката и много други. С нетърпение очакваме многоцветните отбори в третия етап на надпреварата да преминат през града ни. На всички състезатели и техните екипи пожелавам здраве, воля и издръжливост по време на дългите преходи, късмет и заслужена победа!“, обръща се към всички участници в 69-та Обиколка на България кметът Таня Христова в книгата на състезанието.

От Габрово колоездачите ще бъдат превозени до Трявна. В 15.30 общината в съседния град ще бъде дадено началото на  полуетап 3Б Трявна – Сливен, който е с дължина от 141 километра.

Последните два етапа от тура са Сливен – Бургас (144 км) и Чирпан – Момчилград (160 км).  

    archive