Община Габрово

Общински спортни имоти

„Чардафон“ среща европейския хандбален елит в Смедерево

Smederevo1Юношите на хандбалния „Чардафон“ отново ще вземат участие в големия международен турнир в Смедерево, Сърбия. Деветото издание на надпреварата ще се проведе от утре до неделя. Проявата е за юноши и девойки родени 2004, 2006, 2008, 2009 и 2010 година. Предвиден е и турнир по мини хандбал за родените 2011 и 2012 година.

В 9-то издание на Trophy of Smederevo 2022 ще вземат участие 93 отбора в различните възрастови групи от Сърбия, Румъния, Гърция, Великобритания, Естония, Алжир, Полша, Черна гора, Словения, България, Франция и Унгария.

„Чардафон“ ще се представи с два отбора – при родените 2008-ма и 2010-та година. 14-годишните са в най-многолюдната възраст. 14 тима ще си оспорват трофея и в първата фаза те са разделени в две групи. „Чардафон“ е в група с френския гранд ПСЖ, сръбските „Партизан“, „Млади радник“ и „Металопластика“, гръцкия „Вореас“ и българския „Ловеч 1961“. В другата група е „Локомотив“ (Горна Оряховица). „Железничарите“ ще спорят с ПСЖ II (Франция), унгарския гранд „Везпрем“, черногорския „Партизан“ и сръбските „Шамот“, „Хайдук“ и „Смедерево“.

При родените 2010-та година ще участват 9 отбора, също разделени на две групи. 12-годишните “чардафонци“ са в група със сръбските „Смедерево“, „Лавици“, „Умчари“ и румънския „Спортинг“. В другата група са полския „Орзел“, черногорския „Партизан“ и сръбските „Нови Белград“ и „Потисйе Плетекс“.

„Последното ни участие в турнира беше през 2019 година, когато завършихме на четвърто място и бяхме на крачка от медалите. Тази година, въпреки стряскащите съперници при набор 2008, се надявам също на едно добро представяне. Изправяме се срещу школите на два от грандовете в европейския и световен хандбал, каквито са ПСЖ и „Везпрем“ – многократни участници във финалната четворка на Шампионската лига. Изправяме се срещу домакините „Смедерево“, които са с една от най-прогресиращите школи за млади състезатели в Сърбия през последните години; изправяме се срещу „Металопластика“, чиито мъжки отбор тази година ще бъде сръбския представител в Шампионската лига. Колкото до набор 2010, там мисля, че имаме голям шанс за призово класиране, предвид факта, че се подсилихме с двама много перспективни състезатели от Плевен. Като цяло очаквам едно много високо на турнира, но и ние имаме своите претенции и се надявам да се представим добре“, сподели преди турнира треньорът на габровските момчета Христо Данаилов.

Smederevo2

Първите срещи от турнира са утре. 14-годишните стартират участието си с двубой срещу ПСЖ, 12-годишните ще дебютират срещу „Умчари“.    

    archive