Община Габрово

Общински спортни имоти

"Янтра" подари на Симеон Турлаков фланелката от историческия дебют

Moni TurlakovСъс специален подарък беше удостоен младият талант на "Янтра" Симеон Турлаков в полувремето на домакинския двубой срещу "Литекс" (0:0). Под аплодисментите на публиката на стадион „Христо Ботев“, юношата получи в рамка фланелката с №92, с която дебютира във Втора лига само на 14 години и 71 дни в двубоя срещу дублиращия отбор на "Лудогорец" (1:2) на 20 май тази година.

Това го превърна и в най-младия играч с минути в официален двубой от родния професионален футбол. Фланелката беше връчена на Мони от изпълнителния директор на клуба Михаил Митов. Младият бранител за трети път през този сезон беше в групата на отбора.

Преди броени дни Турлаков получи повиквателна за националния отбор до 15 години. Най-добрите играчи от страната от тази възраст ще се съберат на 14 август в Националната футболна база в София за 10-дневен тренировъчен лагер. По време на подготовката съставът ще вземе участие и в приятелски турнир в Талин, Естония, част от програмата на УЕФА за развитие на юношеския футбол.

    archive