Теодор Кабакчиев – 8-ми в Италия

292961308 581477230207948 7242057714812666528 nЗвездата на българското хард ендуро Теодор Кабакчиев (Еконт, Хускварна) завърши на 8-мо място в „Red Bull Abestone“ Red Bull Abestone в Италия – 4-ти кръг от Световния шампионат по хард ендуро на FIM.

Надпреварата се проведе в планините на Тоскана и включваше квалификации в първия ден и финална надпревара. Теодор Кабакчиев даде 7-мо време в квалификациите и беше след 30-те топ пилоти добили правото да участват в същинското състезание - LIQUI MOLY Финал „А“. Стартът беше до кабинков лифт на височина от 1953 метра. Състезателите трябваше да направят две обиколки по убийствено трасе с дължина от 31 километра.    

Германецът Мануел Летенбихлер от „Red Bull KTM Factory Racing“ спечели надпреварата и записа 3-та поредна победа след успехите в Сърбия и Австрия. Втори завърши настоящият световен шампион Били Болт от Великобритания от „Husqvarna Factory Racing“, а трети - испанецът Марио Роман от „Sherco Factory Racing“.

„8-мо място в кръга от Световния хард ендуро шампионат в Италия - „Red Bull Abestone“! Беше трудно състезание, тип траял. Бях много по-добър по скалите в сравнение миналата година, но все още имам какво да уча. Благодаря на моя екип „Еконт“ за подкрепата!“, коментира Кабакчиев надпреварата.

След като беше сериозно ощетен на Ерзбергродео и не получи точки от състезанието в Австрия, сега българският шампион прибави нови 8 към актива си и вече има 35, което му отрежда 7-ма позиция във временното класиране за шампионата.

Петият кръг от първенството на планетата е в края на месеца – „Red Bull Romaniacs“ в северната ни съседка от 26-ти до 30-ти юли.