Девойките на „Янтра“ – трети в България!

DEVOIKI 13Исторически успех постигнаха 13 годишните девойки на „Янтра“. Селекцията на треньора Детелин Станчев завоюва бронзовите медали в първенството още при първото си участие във финали. Т.н. национален фестивал за момичетата от тази възраст се проведе в Стара Загора и в него бяха поканени да участват деветте най-добри тима в страната в тази възраст.

„Янтра“ заслужи правото да бъде сред тях със спечелените едно първо, две втори и едно трето място в състоялите се през скезона регионални турнири.

Габровските момичета стартираха ударно – с категорична победа нас „Спортика“ (Благоевград). Двубоят завърши при резултат 4:0 с по две попадения на Дарена Радева и Теодора Сомова. Във втората среща обаче съставът ни игра разконцентрирано и допусна поражение с 0:3 от „Дунав“ (Русе). Така двубоят между „Спортика“ и „Дунав“ се оказа решаващ за участието на „Янтра“ на полуфиналите. За щастие, тимът от Благоевград спечели мача с 2:0 и това изстреля габровския отбор на върха в групата с по-добри показатели. На полуфинала „Янтра“ срещна пловдивския „Пълдин“. Грешки в защитата доведоха до три автогола и донесоха победата на пловдивчанки. В другия полуфинал столичния НСА надигра „Дунав“ с 2:0. Така в спор за бронзовите отличия „Янтра“ отново се изправи срещу тима от Русе и този път взе сладък реванш. Момичетата се раздадоха изцяло и с постоянна преса не дадоха на съперничките си да разиграват топката. Великолепен пробив на Дарена Радева, завършил с хубав, плътен удар, донесе победата на „Янтра“ с 1:0 и третото място в крайното класиране.

Освен купата на трето място и бронзовите отличия, „Янтра“ спечели и една от индивидуалните награди на турнира. Съвсем заслужено отличието за най-добър нападател на финалите стана притежание на капитана на габровския отбор Дарена Радева.

„Щастлив съм и се гордея с тези момичета! Те показаха на цяла България, че в Габрово се работи в правилна посока и че вече ще трябва да се съобразяват с нашия клуб – сподели Детелин Станчев. - Мисля, че влизането в тройката е исторически успех за женското футболно направление в нашия град. Продължаваме на работим със същото желание и амбиция и се надявам да радваме габровци с по-сериозни постижения. Благодаря на ръководството на клуба и на родителите за страхотната подкрепа!“, допълни щастливият наставник на момичетата.

С бронзовите отличия от първенството се окичиха: Сияна Якова, Раниа Газнави, Валентина Иванова, Кристиана Ноева, Камелия Иванова, Габриела Аянова, Мая Йорданова, Ния Кинова, Христина Дечева, Лидия Нечева, Теодора Сомова, Дарена Радева (к). Треньор: Детелин Станчев