Държавното по скокове на батут започва утре в зала "Орловец"

DP 2022Държавното първенство по скокове на батут двоен мини батут и акробатична пътека започва от утре в Габрово. В надпреварата ще участват близо 150 състезатели от 15 клуба в страната. Домакините на проявата от КСАБ „Акро-арт“ ще се борят за отличия с 26 състезатели, подготвени от треньорите Юлиан Георгиев, Милена Станчева, Цветан Бояджиев, Цветелина Лазарова, Николай Голчев и Виляна Камбурова.

Четирима от тях след първенството ще отпътуват към Швейцария за участие в кръг от Световната купа и 51-то издание на турнира „Nissen Cup“. Това са Радост Пеева, сестрите Мариела и Христина Пеневи и Михаел Митев.

Първенството ще бъде открито утре с надпреварата на акробатична пътека. Дисциплината ще се проведе в залата в Спортен комплекс „Христо Ботев“. В зала „Орловец“ ще се състоят квалификациите на двоен мини батут (ДМБ). В четвъртък от 9.00 до 13.00 са финалите на ДМБ, а следобед - квалификациите на батут индивидуално. Последните ще продължат и преди обед в петъчния ден, а следобеда ще бъдат квалификациите на батут-синхрон. В събота от 9.00 до 14.30 са финалите на синхроните и батут-индивидуално.