Община Габрово

Общински спортни имоти

Сестри Пеневи приключиха участието си на Световното в Баку

HRISTINA MARIELA WCh 2017Състезателките на клуб "Акро-арт" Михаела и Христина Пеневи не успяха да стигнат до финалите на 35-то Световно първенство по скокове на батут в Баку, Азербайджан.

Габровските сестри не успяха да прескочат квалификациите в индивидуалната надпревара и се класираха на 38-мо и 45-то място от 54 участнички. Световна шампионка стана Бриони Пейдж от Великобритания, следвана от китайката Юнжу Чао и Лана Лебедева от Русия.

При синхроните сестри Пеневи също останаха извън финала. Дуетът им се класира на 14-то място в квалификациите и не успя да влезе сред първите 8. Китай, Япония и Португалия окупираха призовата тройка.

При мъжете единственият български представител беше Мариян Михалев от клуб „Добри Костин“ (Стара Загора). Той преодоля квалификациите и участва на полуфиналите, в които завърши на 22-ро място. Лангу Ян от Китай спечели златото, а на второ и трето място завършиха Русей Нишиока (Япония) и Алех Рабцау (Беларус).

От 25-ти до 28-ми в Баку ще се проведе и 28-ят Световен шампионат за деца, юноши, девойки и младежи. България ще преследва призови класирания с 21 спортисти и петима от тях са от „Акро-арт“ (Габрово). Радост Пеева и Аделина Ангелова ще се борят за добро представяне при 11-12 годишните. Деница Маринова ще скача при 13-14 годишните, а Виктория Йовчева – при девойките на възраст 15-16 години. В надпреварата при младежите от 17 до 21 години ще участва Михаел Митев.

    archive