Община Габрово

Общински спортни имоти

„Бъки“ приема „Шумен 98“, „Чардафон“ гостува в Каварна за Купа България

BulgariaCup 2022Жребият за турнира Купа България по хандбал при мъжете и жените беше изтеглен вчера и двата габровски отбора научиха първите си съперници.

При дамите в битката за трофея ще участват девет отбора - седемте тима от „А“ РХГ, плюс съставите на „Топлика“ (Минерални бани) и „Поморие”, които представят втория хандбален ешелон. Съгласно изискванията на Наредбата за провеждане на държавните първенства и турнири, първите четири отбора в крайното класиране от последния шампионат могат да се срещнат най-рано на полуфиналите и ще започнат и своето участие в Купа България директно от  четвъртфиналните сблъсъци. Фортуна определи бронзовият медалист от сезон 2021 и втори в турнира за Купата - "Бъки" (Габрово), да бъде домакин на четвъртфиналите на „Шумен 98“. Двубоят трябва да се състои в уикенда 11-12 декември 2021 в зала "Орловец". Ако успее да елиминира този съперник, на полуфиналите съставът на Веселина Златева ще срещне победителя от двойката „Спартак“ (Плевен) - „Свиленград“. Втородивизионните „Поморие“ и „Топлика“ (Мин. бани) ще се изправят един срещу друг в предварителен сблъсък на 27-ми или 28-ми ноември 2021, за да определят съперника на „Етър 64“, а последният четвъртфинален двубой противопоставя „Бяла“ и „Сливница“.

В надпреварата при силния пол ще участват 12 отбора. Наред с деветте тима от „А“ РХГ, в турнира ще се включат и съставите на НСА (София), „Калиакра“ (Каварна) и „Петър Бабев“ (Несебър), представители на втория ешелон. И тук важи правилото четирите най-предно класирали се отбора от последния шампионат да се срещнат чак на полуфиналите.

Купа България мъже

 „Чардафон“ ще започне участието си в турнира с гостуване на втородивизионния „Калиакра“ в Каварна. Двубоят трябва да се състои в уикенда 27-28 ноември 2021. При успех, на четвъртфиналите габровският тим ще приеме в зала „Орловец“ шампиона и актуален носител на Купа България - „Шумен 61“, на 11-ти или 12-ти декември. 

    archive