Двама габровски колоездачи представиха страната ни на ЕП по колоездене в Тренто

MarinovEPМартин Маринов и Преслав Балабанов бяха в състава на България взел участие в първенството на Стария континент по колоездене на шосе в Тренто, Италия.

Състезателят на КК „Янтра-Исполин“ Мартин Маринов беше сред тримата български колоездачи в общия старт на 107.2 километра при юношите до 18 години.

Другите двама родни представители бяха Габриел Грозев и Даниел Тодоров. Юношите въртяха 8 обиколки по трасе с дължина от 13.2 километра и сборно изкачване от 250 метра. За съжаление, и тримата бяха затворени с обиколка от челната група и не успяха да завършат състезанието докрай. Грозев се нареди 94-ти, Маринов - 122-ри, а Тодоров - 151-ви. Европейски шампион стана Ромейн Грегоар от Франция следван от норвежеца Станд Хагенес и сънародника си Лени Мартинез.

Преслав също не успя да завърши общия старт при младежите до 23 години. Те въртяха 10 обиколки или 133.6 километра. Габровският колоездач се нареди на 72-ра позиция в крайното подреждане. Другите двама български състезатели в тази възрастова група - Петър Димитров и Мартин Папанов, останаха на 84-то и 123-то място. Белгиецът Тибо Нис спечели златото, Филипо Барончини от Италия завърши втори, а бронза взе Хуан Аюсо Пескера от Испания. Преслав участва и в 22.5-километровия старт индивидуално по часовник при младежите. В тази дисциплина зае 45-то място с изоставане от 04:23.29 минути от времето на победителя Йохан Прайс Петерсен от Дания.

Preslav

В мъжката надпревара България имаше само един състезател - Спас Гюров. Пазарджиклията се нареди 35-ти в надпреварата индивидуално по часовник, спечелена от швейцареца Щефан Кюнг. В 179.2-километровия общ старт Гюров също беше затворен с обиколка от челниците и зае 62-ро място от 150 участници. Италианецът Сони Колбрели спечели титлата пред родна публика, следван от Ремко Евенпул (Белгия) и Беноа Конефруа (Франция).

При девойките страната ни беше представена от Ивана Тонкова. Тя зае 36-то място в часовника и 83-то в общия старт.