Община Габрово

Общински спортни имоти

Силен открит турнир по тенис на маса с отличен отзвук проведе СКТМ „Янтра“ (Габрово)

241419890 3011523655789857 6354539092122734070 nКато ниво проявата бе първа по рода си в нашия град за последните години и привлече 24 тенисисти от различни краища на страната - София, Русе, Луковит, Свищов, Плевен, Казанлък, Козлодуй, Ботевград, Павликени, Севлиево и Габрово.

Сред тях бяха двама тенисисти от Висшата лига на България – Огнян Тодоров (Дунав, Русе) и Ивайло Косев (Тетрон, Плевен). Уменията си в залата на СКТМ „Янтра“ демонстрираха и още доста състезатели от професионалните „А“ и „Б“ групи.

Участниците ще бяха разпределени в 4 групи с по 6 човека. Първите четирима от всяка група продължиха напред към фазата на директните елиминации. Срещите се играха на четири чисто нови професионални маси (3 маси JOOLA и 1 маса STIGA).

Домакините от СКТМ „Янтра“ (Габрово) имаха шестима представители – Никола Колев, Станислав Саламанов, Светомир Терзиев, Румен Копчев, Емил Станев и Галин Цвятков. Четирима от тях излязоха от групите, а двама стигнаха до четвъртфиналите. В изключително оспорван двубой Светомир Терзиев отстъпи на състезаващият се във Висшата лига Ивайло Косев с 2:3 гейма. Загуба от елитен съперник допусна и Никола Колев. Той беше спрян по пътя към полуфиналите от Огнян Тодоров с 1:3.

В битката за място на финала Косев победи Тодоров с 3:1. Във втория полуфинал състезаващият се за СКТМ „Габрово“ Петрослав Николов от Тетевен надигра с 3:1 Мартин Иванов (Свищов). Двубоят за първото място предложи петгеймова драма и беше спечелен с 3:2 от Петрослав Николов. Ивайло Косев завърши втори, а в срещата за третото място Огнян Тодоров се наложи над Мартин Иванов с 3:0.

„Стана много качествен турнир. Получихме суперлативи от всички участници. Останаха доволни и от организацията, и от нивото на проявата, и от залата ни. Желанието на всички е турнирът да се превърне в ежегоден и ще се опитаме да го продължим. Трябва да отбележа обаче, че първото издание на тази надпревара нямаше да бъде възможно без финансовата помощ и съдействието на „Мелиса 96“ ООД – Петър Станев, Пицария „Темпо“ и „Димас“ АД. В тези настоящите условия много трудно се прави спорт и им благодарим сърдечно за подадената ръка“, коментира Светомир Терзиев.

SKTM 24

Основната цел на СКТМ "Янтра" (Габрово) е да развива детско-юношеската си школа. В тази връзка клубът продължава да набира деца от всички възрасти, които имат желание да започнат системни занимания по тенис на маса. С тях ще работят лицензирани треньори и тенис инструктори. Желаещите могат да се запишат на място в залата на клуба на ул. „Чардафон“ 5 (зад стария Кореком). Тренировките се провеждат всеки ден от 14:00 до 15:00, от 15:30 до 16:30 и от 17:00 до 18:00 часа. За повече информация – телефон 0897 434 513 (Светомир Терзиев).

    archive