Клуб по тенис на маса „Янтра“ (Габрово) има своя нов дом

SKTM 27СКТМ „Янтра“  вече разполага със своя зала за подготовка. Спортното съоръжение се намира на улица „Чардафон“ 5 (зад стария Кореком). Залата беше открита официално преди няколко дни с водосвет в присъствието на всички допринесли за реализацията на проекта, спонсори, приятели и любители на тениса на маса.

До момента състезателите на бяха приютени в приземния етаж на фоайето на спортна зала „Орловец“, но там условията не позволяваха да се разгърне пълноценен тренировъчен процес. Нещата вече са други. СКТМ “Янтра“ разполага със широка зала, оборудвана с четири професионални тенис маси и всички условия за развиването на този спорт.   

„Много сме щастливи с новата придобивка и шансът, който ни се дава, да започнем да развиваме детско-юношеската школа в една нова и добре изглеждаща зала – коментира президентът на клуба Никола Колев – Липсата на финанси доста ни затрудняваше и не можехме да намерим място, където да развиваме нашия потенциал и този на децата. Благодарение на нашите няколко спонсори – „Мелиса 96“ и Петър Станев, Мариян Михайлов и фирма „Ема“, „Бора ТНК“, „Димас“ и „Подем“, сега това вече е възможно. Разполагаме с четири професионални маси, които отговорят на стандартите за провеждане на състезание и се надяваме да привлечем повече деца, за да може те да се използват ползотворно. Вярвам, че това ще допринесе за по-високи резултати и на мъжкия отбор на клуба ни“, допълни Колев.     

СКТМ „Янтра“ (Габрово) вече организира системни занимания по тенис на маса за деца без ограничения във възрастта им. С тях ще работят лицензирани треньори и тенис инструктори.  Тренировките се провеждат всеки ден от 14:00 до 15:30 часа и от 16:00 до 17:30 часа. През лятото занимания ще има и от 10 сутринта. Залата работи всеки ден от 09:00 до 21:00. Телефон за записване и допълнителна информация – 0897434513.