Община Габрово

Общински спортни имоти

СК "Некст“ с 10 медала от I кръг на ДП по Таекуон-до ITF

178842851 4188730427826039 5795580775811395921 n10 отличия извоюваха състезателите на СК „Некст“ от Държавното първенство по Таекуон-до ITF в дисциплините спаринг и силов тест. Шампионатът се проведе в благоевградската зала „Скаптопара“. В първия ден сили мериха децата, мъжете и жените, а през втория - юношите и девойките, младша и старша възраст.

Състезанието беше първа изява за представителите на габровския клуб от  година насам, тъй като COVID-пандемията прекрати участията и затрудни сериозно провеждането на нормален тренировъчен процес. Въпреки това СК „Некст“ се завърна в Габрово с един златен, четири сребърни и пет бронзови отличия. Шампионка стана Никол Начева при жените в категория +77 килограма. Сребърни медали завоюваха: Мина Сутева - деца до 55 кг, Мелиса Салим - девойки до 60 кг, Грета Петкова - девойки до 45 кг и Пламена Драголова - жени до 67 кг. На трето място се класираха: Георги Димитров - деца до 45 кг, Ясер Абулибде – деца +60 кг, Йордан Йорданов - юноши до 70 кг, Мирослав Петров - юноши до 55 кг, Янислава Иванова - девойки до 50 кг. 

Треньорът на таекуондистите ни Ивайло Аврамов изрази задоволство от представянето на всички състезатели и ги  поздрави за положените усилия в подготовката и добрата игра в първенството.

Вторият кръг от Държавното първенство по Таекуон-До ITF за всички възрасти, в дисциплините форма, специална техника и самозащита, ще се проведе в края на месец май в Панагюрище.

Специална съдийска и треньорска комисия ще вземе решение за новите национални състезатели, които ще представят България на предстоящото Европейско първенство за всички възрасти в Гърция през октомври, както и тима, който ще участва на Световното в Беларус за юноши и девойки в края на годината.

    archive