Призови места за СКСБ „Узана 2007“ от ДП по ски бягане

Anna MareqУспешно представяне направиха състезателите на местния СКСБ „Узана 2007“ на зимното Държавно първенство по ски бягане за 2021 година. Надпреварата се проведе на Юндола с участието на близо 200 състезатели от 11 клуба в страната.

Титла извоюва Никол Иванова в интервалния старт на 2 километра класически стил при момичетата младша възраст (Ж12). Възпитаничката на треньорите Петко Игнатов и Елеонора Николова беше най-бърза от 19-те участнички и изпревари с 12.3 секунди втората - състезателка на „Амбарица Ски“ (Троян). В спринта на класически стил Никол даде най-добро време в квалификациите, а във финала завърши втора. Второ място зае и в дисциплината преследване в свободен стил.

Отличия от стартове в две възрастови групи завоюва Анна Марея Игнатова. Дъщерята на треньора Петко Игнатов зае трети места в спринта, в класическия стил и преследването в свободен стил при девойките младша възраст. От надпреварите при старшата възраст 15-годишната състезателка на „Узана 2007“ също спечели бронзов медал – в спринта класически стил. Цвета Комитска се класира трета в интервалния старт в свободен стил при девойките до 18 години. Два престижни подиума записа и Мартин Пенчев при мъжете. Лидерът на габровския клуб в ски бягането завърши трети в спринта и в интервалния старт на класически стил.