Община Габрово

Общински спортни имоти

Четвърт век ще отбележи през 2017-та традиционния турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово

ZALA ORLOVETZ25-о издание на атрактивната надпревара, която събира любителите на футболната игра в зала „Орловец“ в началото на всяка година, ще стартира на 9-ти януари. Регистрацията на тимовете започне в първия ден на новата година. Желаещите да участват в надпреварата ще имат четири дни за записване – от 2-ри до 6-ти януари. Крайният срок за подаване на заявки ще изтече в 18 часа на 6-ти януари (петък), за когато е насрочена техническата конференция.

Промени в Наредбата за провеждането на проявата през 2017-та няма. Турнирът отново ще бъде един, без разделяне на юноши и мъже, и в него ще могат да участват всички желаещи навършили 16 години. Отборите ще играят с по шестима състезатели (5 полеви и вратар), остава валидно и правилото, че в един тим могат да бъдат записани не повече от двама състезатели картотекирани във футболната Трета лига за сезон 2016/2017 година. Нямат право на участие футболисти картотекирани в клубове от Първа и Втора професионална лига за сезон 2016/2017 година, както и съдии, обслужващи проявата.

За да протече максимално стегнато и в нормални срокове, схемата за провеждането на турнира ще бъде с максимум 32 отбора. Тоест, предимство ще имат първите 32 тима, които се запишат чрез заплащане на предвидената такса, която и през 2017-а остава в размер на 150 лева. Останалите документи, необходими за участие в турнира, са: Списък на отбора, подписан от водача му и заверен от ОС на БФС – Габрово, съдържащ трите имена и ЕГН на състезателите, максимум 15 на брой, в който специално са отбелязани играчите от Трета лига (ако има такива); Документ за предсъстезателен медицински преглед на играчите. Бланките за списъка на отбора и предсъстезателния медицински преглед ще бъдат предоставени на съставите при заплащането на таксата в деловодството на "Общински спортни имоти" в спортна зала "Орловец", етаж IV.

    archive