Община Габрово

Общински спортни имоти

Шампионска титла за колоездачите на „Янтра-Исполин“!

109665374 1842639635875681 3882318349401522192 oОсем медала и шампионски трофей – това е равносметката за колоездачите на „Янтра-Исполин“ от Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене  - XCO Драгалевци. Възпитаниците на треньорите Светослав Чанлиев, Даниел Петров и Веселин Рачев се представиха великолепно при кошмарни условия - под проливен дъжд и на разкаляно трасе, и завоюваха четири първи, едно второ и три трети места.

При най-малките (10-12 годишни) за победата се пребори Тодор Ценов. На стълбичката за награждаване се качи и неговия съотборник Григор Спасов, заслужил бронзовото отличие. В по-горната възрастова група (12-14 годишни) трето място зае Христо Гатев, шести и осми се наредиха Светлозар Ярдаов и Мартин Конов. При юношите младша възраст Мартин Христов беше безапелационен и завоюва златото с аванс от близо 3 минути пред втория. Недостижим за конкурентите си беше и Мартин Маринов при старшата възраст. Четвърти тук завърши Валентин Стефанов.

В категорията Мъже до 23 години 19-годишният Гавраил Стефанов завърши трети, а в групата „Мастърс“ Димитър Михайлов стана вицешампион.

КК „Янтра-Исполин“ имаше представител и при нежния пол. Габриела Димитрова показа, че и момичетата в отбора са на ниво и завоюва първото място.

Чудесното представяне на габровските колоездачи донесе на КК „Янтра-Исполин“ и републиканска титла отборно. На второ и трето място се наредиха колоездачите на „Велораптор“ и КК„Несебър“.

    archive