ДЮФК“Янтра 2013“ ще участва в турнир с благотворителна кауза

FOOTBALL YANTRA2013 1Детско – юношески футболен клуб „Янтра – 2013” (Габрово) ще участва в турнир с благотворителна кауза. Ръководеният от Георги Гатев клуб ще участва с отбор в националния благотворителен турнир в подкрепа на Цветан Петров Тричков, който страда от аденокарцином на белия дроб и се нуждае от лечение. Той е баща на футболист от детския отбор на "Ботев" (Пловдив), набор 2006-та

Проявата, организирана от Зоналния съвет на Българския футболен съюз – Пловдив, ПФК „Ботев“ (Пловдив), ПФК „Локомотив 1926“ (Пловдив), ФА „Пловдив“ и „Арена Велд“, ще се проведе този уикенд в града под тепетата.

В турнира ще се включат отбори от деца родени 2006 година, а всички постъпления от входните такси ще бъдат предоставени за лечението на Цветан Тричков. Дарения ще се приемат и по време на мачовете от турнира.

Срещите ще се проведат на изкуствения терен на стадион „Лаута“, изкуствения терен на стадион „Коматево“, Арена „Велд“ и СОУ „Софроний Врачански“, а мачовете ще се състоят по правилата на Футбол 7.

Децата от „Янтра 2013“ ще играят срещите си на терен 2 на стадион „Локомотив“. Възпитаниците на Георги Гатев ще премерят сили с гарнитурите на „Национал“ (София), „Локомотив“-2       (Пловдив), ДИТ (София), „Черноморец“ (Бургас) и „Левски“ (София).