Община Габрово

Общински спортни имоти

„Чардафон“ с отличен старт на втория полусезон

Chao Dobrudja 11Отборът на „Чардафон“ започна но отличен начин втория дял от шампионата в „А“ Републиканската хандбална група. В среща от 10-я кръг на първенството Христо Данаилов и съотборниците му надиграха като гости състава на „Локомотив“ в Горна Оряховица.

Срещата в зала „Никола Петров“ беше официален дебют с екипа на „Чардафон“ за новите попълнения Йордан Михайлов и Милен Стоянов. Първият отбеляза 5 гола, а вторият добави един за крайния успех с 26:30.

Макар и без две от водещите си фигури – голмайсторът Димитър Петков и пивотът Марио Янчев, „Чардафон“ съумя да се пребори за победата благодарение на по-сериозния опит на играчите, с които разполага. Габровският тим взе аванс от 0:3 още в началните минути на срещата и успя да съхрани преднината си до края. На почивката „Чардафон“ водеше с 4 гола – 8:12, същата беше разликата и след финалната сирена – 26:30.

„Очакванията за дерби среща се оправдаха. От първата минута и двата отбора наложиха доста високо темпо на игра, с много агресия в защита. Отлични изяви имаха и двамата вратари, което допълнително вдигна емоциите в залата. В този момент опитът имаше от решаващо значение, а той беше на наша страна, предвид младия състав, с който разполага „Локомотив“. Фактът, че преди този мач и двата отбора бяхме с равен брой точки, на съседни позиции в класирането, мисля, че оказа негативно влияние върху тяхното представяне“ - коментира след срещата Христо Данаилов. – „Благодарение на трансферите, които успяхме да направим през зимната пауза, не се оказа решаващо отсъствието на контузиените Димитър Петков и Марио Янчев. Надявам се те отново да бъдат водещи фигури в състава ни след като се възстановят, за да помогнат за постигането на поставените високи цели“, допълни играещият треньор на „Чардафон“.

Данаилов реализира 9 гола за победата, с 8 се отчете Мирослав Денчев, а Павел Данаилов и Йордан Михайлов вкараха по 5. За „Локомотив“ 9 гола отбеляза Михаел Иванов.

Във временното класиране „Чардафон“ остава на 4-та позиция с 11 точки, но вече е само на една зад „Пирин-64“ (Гоце Делчев) и „Осъм“ (Ловеч), който заемат второ и трето място. Лидер, с пълен актив от 18 точки, е „Локомотив“ (Варна).

В 11-я кръг „Чардафон“ ще почива. Следващият мач на отбора е на 25-ти януари срещу НСА в столицата.

"Чардафон": Слав Колев, Павел Данаилов-5, Мирослав Денчев-8, Георги Асенов, Христо Данаилов-9, Станислав Йорданов-2, Пламен Дедев, Йордан Михайлов-5, Мариян Кирмагов, Даниел Димитров, Пенчо Пенчев, Милен Стоянов-1, Даниел Грозданов, Пламен Иванов.

Водач: Милена Иванова

    archive