Община Габрово

Общински спортни имоти

Теди Мадемова с бронз от Държавното първенство за пневматично оръжие

TEDI MADEMOVAНов бронзов медал завоюва водещата състезателка на габровския клуб по спортна стрелба Теди Мадемова. Възпитаничката на треньора Тодор Иванов зае третото място при девойките старша възраст в дисциплината 40 изстрела с пистолет на Държавното първенство за пневматично оръжие провело се на стрелбище „Гео Милев“ в столицата.

Теди беше четвърта след квалификациите с 360 точки, но във финалната престрелка се представи чудесно. След първите пет изстрела чаровницата от Габрово имаше най-добър резултат  - 50.7 точки, а след следващите пет беше на временното второ място със 100.3 точки. Чудесното й представяне продължи и след три поредни десятки Теди отново поведе в класирането с близо 2 точки аванс. Неочаквана осмица в 15-я изстрел сякаш срина габровското момиче. Последваха шест девятки и една осмица, които я смъкнаха от първа на трета позиция с финалния резултат от 212.4 точки. Шампионка стана Моника Ботева от „Тракия“ (Пловдив), следвана от Мирослава Минчева (Светкавица, Търговище).

„Като цяло напоследък на състезания не се представям блестящо. Бях си поставила доста високи цели и перфекционизмът доста ми попречи. На квалификациите не стрелях добре, но на финала бях много съсредоточена и до 15-я изстрел бях първа. Стрелбата ми потръгна и започнах да прицелвам прекалено много изстрелите, за да станат още по-перфектни. Тогава дойде тази неподходяща осмица и от там нещата станаха по-зле - далечни девятки и отново 8. В нашия спорт напрежението и психиката могат да повлияят много. На практика, това, което ми остана, бе да се преборя със себе си и със собствените си мисли и да съм на 100% концентрирана до края“, сподели Теди.

TEDI MADEMOVA 2

Въпреки пропуснатия шанс дори за шампионска титла, треньорът на Теди, Тодор Иванов, сподели, че е доволен от представянето й в първенството: „На финала Теди показа, че може, и че има потенциала за повече. Новите правила и тази шумна обстановка, която вече се допуска във финалните престрелки, вероятно я натовари и тя не издържа в края. Доволен съм и със сигурност ще гоним по-предно класиране на шампионата за малокалибрено оръжие“, коментира специалистът.     

Това е седми медал за Теди Мадемова от държавните първенства за пневматично и малокалибрено оръжие. От 2014-а насам тя неизменно е сред призьорите при девойките младша и старша възраст, а в колекцията й вече са две сребърни и пет бронзови отличия. 

    archive