Община Габрово

Общински спортни имоти

След среща при кмета - първа стъпка към обединение в габровския футбол

AI 76В годината, в която отбелязваме 100 години габровски футбол, ръководствата на водещите футболни клубове в града решиха да се обединят в името на най-масовия спорт. На среща при кмета Таня Христова днес присъстваха съветници от постоянната комисия по Младежта и спорта към Общински съвет - Габрово, футболни деятели, президенти и членове на действащите футболни клубове в града.

Госпожа Христова сподели, че обединението е добър модел, който точно в този момент излъчва изключително позитивни послания в целия град и ще допринесе за утвърждаване на авторитета и самочувствието на габровския футбол. Община Габрово ще припознае един футболен клуб, който ще е с изцяло нов управителен съвет. Общината ще канализира финансовия си ресурс за подпомагане дейността на новосформирания спортен клуб, което ще му даде правото  да използва приеоритетно спортно – техническата и материална база.

В следващите дни клубовете следва да свикат Общи събрания на Управителните си съвети, които да вземат решения за по-нататъшните си действия, които трябва да завършат с обединение, за да може в началото на сезона Габрово да участва в мачовете за лигата с един отбор.

    archive