Община Габрово

Общински спортни имоти

ФК „Янтра Габрово“: Няма отправена към нас покана за участие в баражи

YG SPARTAK 2На този етап няма отправена покана към отбора на „Янтра Габрово“ да играе в баражи за попълването на Втора професионална футболна лига, това съобщиха официално от клуба по повод появилите се спекулации в спортни медии, че габровският тим не възнамерява да участва в такива.

В телефонен разговор днес Неделчо Михайлов (директор на спортно-техническия отдел на БФС) е заявил на председателя на УС на ФК „Янтра Габрово“ Пламен Георгиев, че поради законовите срокове за решаване на казуса с ФК „Верея“ (Стара Загора) към момента няма решение за провеждане на баражи.

Ще припомним, че в началото на май се появи информация относно това, че БФС ще покани отборите завършили на второ място в четирите Трети лиги да участват в баражи за определяне на тима, който ще заеме мястото на „Верея“ във Втора лига. Старозагорци бяха извадени от елита заради пет съмнително проведени мача. Те имат правото от новия сезон да играят във втория футболен ешелон, но най-вероятно няма да покрият лицензионните изисквания. Междувременно клубът обжалва наложеното от Дисциплинарната комисия на БФС наказание за изваждане от състава на Първа лига и именно това бави спортно-техническия отдел на БФС относно вземането на решение дали ще има баражи или не.

„ФК „Янтра Габрово“ ще участва в бараж за попълване на Втора лига, ако такъв бъде насрочен. Ако не ни бъде дадена тази възможност, през следващия сезон ще се опитаме да върнем Габрово в професионалния футбол, преследвайки първото място в Северозападната Трета лига“, се казва още в съобщението от клуба.

    archive