Община Габрово

Общински спортни имоти

„Янтра 2013“ спечели турнир по футбол при девойките до 15 години

DEVOIKI 15Възпитаничките на треньора Радомир Николов от ДЮФК „Янтра 2013“ спечелиха поредния регионален турнир за сезона при девойките до 15 години. Надпреварата се проведе на стадион „Републиканец“ в Царева ливада с участието на пет отбора, които играха по системата „всеки срещу всеки“.

Габровските момичета записаха три победи и едно равенство по пътя си към първото място. Отборът ни стартира с успех срещу „Етър“ (Велико Търново). В приятен за наблюдаване двубой, с атаки и към двете врати, „Янтра 2013“ взе победата с попадение на своя капитан Преслава Иванова. Последва нулево равенство срещу „Боруна“ (Царева ливада). Домакините откровено бяха излезли за 0:0, действаха прибрано и много затворено и успяха да измъкнат точката. Следващият съперник на габровския отбор беше „Севлиево лейдис“. Пределно мобилизирани и концентрирани, футболистките на „Янтра 2013“ бързо решиха мача в своя полза с попадения на Александра Маринова в 3-та и Преслава Иванова в 6-та минута. След това избраничките на Радо Николов спокойно доиграха срещата с мисъл за последния съперник – „Светкавица“ (Градежница). И в този двубой „Янтра 2013“ започна ударно и поведе с два бързи гола на Преслава Иванова. „Светкавица“ намали на 2:1, но попадение на Благовеста Ненова през второто полувреме осигури крайния успех и първото място на отбора в турнира.

„Посвещаваме това първо място на собствениците на компанията за подправки "Рубо", които ден преди турнира ни изненадаха приятно с нова тренировъчна екипировка, а в последствие станаха свидетели и на победата ни в турнира Искам да благодаря на г-н Божидар Богданов на г-ца Дана Богданова, както и цялото им семейство за това, което правят за нас“ – сподели Радомир Николов – „Много съм доволен от децата. Може би това ни беше най-силното представяне от началото на пролетния полусезон. Момичетата спазваха перфектна тактическа дисциплина, показаха много грамотна игра и резултатът е налице“, допълни щастливият наставник на малките габровски футболистки.  

Победата на „Янтра 2013“ в този турнир на практика гарантира на отбора участие в заключителния за сезона фестивал през юни месец, който ще събере най-добрите състави при девойките до 15 години от всички зони в страната.

„Янтра 2013“: Цветелина Владимирова, Екатерина Карловска, Йоана Борисова, Благовеста Ненова, Габриела Генчева, Преслава Василева, Гергана Хубанова, Александра Маринова, Камелия Таукова, Катрин Колева, Кристияна Андреева, Християна Илиева , Преслава Иванова – капитан.

Треньор: Радомир Николов

    archive