Община Габрово

Общински спортни имоти

100 години футбол

Седми футболен турнир на детските градини в Габрово

DETSKI GRADINIЗадава се нов футболен празник за децата от детските градини на Габрово. Станалата вече традиционна проява, организирана от Детско-юношески футболен клуб „Янтра 2013“, ще се състои тази събота и неделя на терена с изкуствена трева в Спортен комплекс „Христо Ботев“. Седмото издание на т.н. „Мини шампионска лига“ ще се проведе с подкрепата на Община Габрово и е една от проявите, с които се отбелязва 100 годишния юбилей на футбола в Габрово.

Прочети още...

Веско Ганчев: „Камарашев е абсолютен талант, можеше да бъде национален вратар”

Ivan Kamara6ev

Яна Енчева

„Дарба, при него всичко е дарба – казва футболистът Веско Ганчев за Иван Камарашев. – Природата му е дала най-добрите качества за един вратар. Господ го е дарил Камарашев. Дори да не ходеше на тренировки, беше добър. Разчитаха на него. Има всичко необходимо – хъс, спортна злоба. Той няма сериозна контузия в кариерата си. Можеше да бъде светило на България. Можеше да бъде вратар на националния отбор.”

Прочети още...

Вратаря Йовко Топалов - Оката: „По време на мача окото трябва да бъде в топката и в играча”

JOVKO TOPALOVЙовко Топалов е роден на 10 февруари 1931 г. в Габрово. Завършва Първо основно училище „Ран Босилек“, след което и ТМЕТ „Д-р Никола Василиади“. Работил е в обувния завод „Сърп и чук“ и успоредно с това е бил активен футболен състезател. Името на вратаря Йовко Топалов е неразривно свързано с габровския футбол, с отборите на „Торпедо“, „Сърп и чук“, „Динамо“, „Балкан“, „Орловец“, „Чардафон“.

Прочети още...

Михал Михалев - Матето: „От първия секретар до ваксаджията - всички бяха фенове на отбора"

MIHAL MIHALEVНа 21 септември Габрово ще отбележи 100 години организиран футбол. Днешната среща е с Михал Михалев - Матето, за когото друго име освен "Чардафон - Орловец" не съществува. Макар да го вълнуват победите и на други отбори, защото страстта към футбола владее вече три поколения в рода Михалеви - синът Нено и двамата внуци - Мишо и Калоян. Назад, в рода има още едно поколение силни футболисти. За фамилията Михалеви, любовта към спорта и златните години на габровския футбол.

Прочети още...

Венцислав Петров: „Избрах Габрово и съм щастлив тук”

VENCISLAV PETROVПрез септември Габрово ще отбележи 100 години организиран футбол. Юбилеят включва редица прояви, кулминацията на които е на 21 септември. Днешната среща е с Венцислав Петров, който има щастието да свърже спортната си кариера с най-силните година на габровския футбол. Почитателите на „Чардафон-Орловец“ („Янтра“) пазят отлични спомени за дошлия от София 20-годишен футболист както с неговата игра на терена, така и извън игрището.

Прочети още...

    archive